Nieuws & FAQ

Nieuws

Volg de wedstrijden dit seizoen live!

QR-code

Vorig seizoen zijn we hier voorzichtig mee gestart, maar dit seizoen is vanaf de eerste wedstrijd in Zutphen alle actie online te volgen. Via bovenstaande QR-code (klik of scan) kan iedereen de actuele stand van zaken volgen zodra de eerste wedstrijd aan de gang is. Zelfs vanaf huis kun je zo de wedstrijd volgen en in de gaten houden hoe je favoriete deelnemer het op die dag doet. Als deelnemer weet je meteen na de finish op welke plaats je bent geëindigd en hoe jouw rondetijden waren. Uiteraard worden de uitslagen ook nog gewoon op papier gepubliceerd op het terrein zelf.

Verder in het seizoen kun je naast de actuele wedstrijd ook alle uitslagen van de voorgaande wedstrijden en het voorlopige klassement op de site vinden.

Niet eens met de uitslag? Dan kun je dit ook via via de site aan ons kenbaar maken. Onder de kop "Contact" vind je het wijzigingsformulier waarin je kunt aangeven wat er volgens jou niet klopt.

Heb je een opmerking over de organisatie en/of competitie? Laat het ons weten via "Reviews". Je mag natuurlijk ook gewoon een review geven en wat sterren toekennen.

 

Warmmakertje op MTBblog.nl

Dat de inschrijving voor het nieuwe seizoen open is, is inmiddels ook bekend bij onze partner MTBblog.nl.

Lees hun verhaal: Inschrijving geopend voor VMC 2023-2024

 

Veelgestelde vragen

Wanneer worden mijn vragen via de e-mail beantwoord?

We proberen alle vragen via de e-mail snel te beantwoorden. Algemene vragen beantwoorden we via deze FAQ. 

Welke categoriën krijgen er prijzen?

We hebben er voor gekozen alleen voor de categoriën 1 t/m 6 en G-renners een prijsuitreiking na elke wedstrijd te organiseren. Na de finale wedstrijd is er voor alle categoriën een prijsuitreiking voor het algemeen klassement (minstens 5 wedstrijden meegedaan)

De KNWU categoriën komen niet overeen met de Veluwse Wintercompetitie categoriën, hoe zit dat?

Dit klopt. Kijk voor onze categoriën op de pagina Categoriën. Het geboortejaar is bepalend, of je nu in januari of december bent geboren.

Moet je een transponder hebben om te rijden?

Ja. Op het stuurbordje dat je hebt besteld (kosten € 5,00) zitten één of twee chips op de achterzijde voor het tijdregistratiesysteem. Daarom is het ook aan te raden het bordje niet op de fiets te laten zitten als de fiets op een drager wordt vervoerd achter de auto. Door het klapperen kunnen de chips beschadigen.

Wat zijn de afstanden van de wedstrijden?

De wedstrijden worden niet op afstand maar op tijd. De tijden en duur van de wedstrijden zijn te vinden onder het tijdschema.

Hoeveel wedstrijden moet je rijden voor het mogen meedoen aan de finale?

De laatste wedstrijd is de finale. Je hoeft je niet te plaatsen voor deze laatste wedstrijd. Het wordt finale genoemd omdat daarna het eindklassement kan worden bepaald. De beste 5 uitslagen tellen mee voor dit klassement. Heb je 4 of minder wedstrijden gereden, dan kom je niet voor in het eindklassement.

Mogen E-bikes ook meedoen?

Nee, er is geen mogelijkheid om met een E-bike mee te doen.