Nieuws & FAQ

Nieuws

Het seizoen is nog niet voorbij!

Zaterdag 30 maart a.s. een extra wedstrijd in Deventer

Na de eerdere afgelasting heeft Deventer toch nog een wedstrijd weten te organiseren op een nieuw parcours rond sportpark Rielerenk in het kader van de wielerweek. Deze wedstrijd is een “bonus wedstrijd” van de Veluwse Winter Competitie (VMC) en telt uiteraard niet meer mee voor het klassement. De wedstrijd wordt verreden op een mooi nieuw parcours met vele uitdagingen en loopt gedeeltelijk over de Oostermaet MTB route.

Deze wedstrijd is helemaal gratis voor iedereen die zich dit seizoen voor één of meerdere wedstrijden heeft ingeschreven. Inschrijven vooraf is dus niet nodig. Natuurlijk moet je wel met een stuurbord van dit seizoen aan de start verschijnen. Heb je wel ingeschreven voor een wedstrijd maar het stuurbord nog niet opgehaald? Geen nood, bij het aanmelden op de locatie krijg je alsnog een stuurbord uitgereikt. 

Dit seizoen nog nooit ingeschreven voor de VMC? Omdat het USB-Park (Urban Skills Bike Park) op de Rielerenk in ontwikkeling is, is er een eenmalige subsidie beschikbaar vanuit MTB Salland voor deze deelnemers! Ook vanuit de VMC wordt hieraan bijgedragen om zoveel mogelijk deelnemers de mogelijkheid te geven om eens een wedstrijd te rijden. Hierdoor is de deelname voor alle jeugd, geboortejaren vanaf 2010, GRATIS. De volwassen deelnemers betalen € 5,00. Dit is inclusief een stuurbord en een eventuele daglicentie. Inschrijven doe je op de dag zelf op de locatie.

Voor deelname moet je wel lid zijn van de NTFU of KNWU. Als je nog geen lid bent van een van beide bonden dan kun je je kosteloos aanmelden bij de KNWU. Met het dan verkregen KNWU ID kun je meedoen met een dagverzekering, die zoals reeds vermeld, voor kosten van de organisatie komt.

Meer info over deze wedstrijd en de andere evenementen in de Wielerweek vind je op de website van de Wielerweek.

Kijk op onze website voor de meest actuele informatie.

 
De gevolgen van het aflasten van de wedstrijden in Soest en Deventer

Niet alleen voor ons, maar ook voor de deelnemers is het aflasten van wedstrijden natuurlijk jammer. De gevolgen zijn:

1. Inschrijvingen voor de wedstrijden in Soest en/of Deventer kunnen vanzelf worden opgenomen op de laatste wedstrijd in Oldebroek (of in het geval er een bonus komt in Deventer ook daar natuurlijk). We zien daar dat je je al had ingeschreven voor Soest of Deventer en verzetten ter plekke deze inschrijving. Voor passe-partout houders is er geen compensatie.

2. Het aantal wedstrijden dat je moet rijden om in het algemeen klassement te komen wordt verlaagd van 5  naar 4. Er zijn dus 2 schrapwedstrijden. Oldebroek is de finalewedstrijd waar het algemeen klassement wordt afgesloten met een prijsuitreiking.

3. De eventuele bonus-wedstrijd staat buiten het klassement en is bedoeld om toch nog een wedstrijdje te rijden. We zijn hard aan het werk dit te regelen, maar hebben nog geen groen licht. Nader bericht volgt

 
 
Een mooi wedstrijdverslag

van de wedstrijd zaterdag 6 januari in Nunspeet staat op MTBblog.nl 

 
Opstelling tijdens 3de wedstrijd op klassement ipv loting

Zaterdag 6 januari hadden we de 3e wedstrijd van het seizoen in Nunspeet aan de Zandenplas. Vanaf deze wedstrijd worden de renners op klassement opgesteld. Dit betekent dat de eerst 10 renners op klassement staan en de rest erachter. Dit geldt alleen voor mensen die zich (zoals de bedoeling is) hebben aangemeld bij de inschrijftafel. Voor een vloeiende gang van zaken graag voor de wedstrijd in visgraat gaan staan met het middenpad vrij voor het oprijden van de opgeroepenen.

Passe-partout presentje

Een ander voordeel voor je aanmelden is dat als je een passe-partout hebt je recht hebt op een paar echte originele VWC- sokken. (zolang de voorraad strekt)

Moment van fame

Op verzoek, en natuurlijk omdat we het zelf ook een goed idee vinden, hebben we toch een podium-moment voor de volwassen deelnemers ingevoerd. Vanaf categorie 7 roepen we alle top-3 rijders op om op het podium plaats te nemen. Deze worden dan vereeuwigd en op onze facebook pagina gepost. Ligt het dus voor altijd vast dat je podium hebt gereden :-)

 

Volg de wedstrijden dit seizoen live!

QR-code

Vorig seizoen zijn we hier voorzichtig mee gestart, maar dit seizoen is vanaf de eerste wedstrijd in Zutphen alle actie online te volgen. Via bovenstaande QR-code (klik of scan) kan iedereen de actuele stand van zaken volgen zodra de eerste wedstrijd aan de gang is. Zelfs vanaf huis kun je zo de wedstrijd volgen en in de gaten houden hoe je favoriete deelnemer het op die dag doet. Als deelnemer weet je meteen na de finish op welke plaats je bent geëindigd en hoe jouw rondetijden waren. Uiteraard worden de uitslagen ook nog gewoon op papier gepubliceerd op het terrein zelf.

Verder in het seizoen kun je naast de actuele wedstrijd ook alle uitslagen van de voorgaande wedstrijden en het voorlopige klassement op de site vinden.

Niet eens met de uitslag? Dan kun je dit ook via via de site aan ons kenbaar maken. Onder de kop "Contact" vind je het wijzigingsformulier waarin je kunt aangeven wat er volgens jou niet klopt.

Heb je een opmerking over de organisatie en/of competitie? Laat het ons weten via "Reviews". Je mag natuurlijk ook gewoon een review geven en wat sterren toekennen.

 

Warmmakertje op MTBblog.nl

Dat de inschrijving voor het nieuwe seizoen open is, is inmiddels ook bekend bij onze partner MTBblog.nl.

Lees hun verhaal: Inschrijving geopend voor VMC 2023-2024

 

Veelgestelde vragen

Wanneer worden mijn vragen via de e-mail beantwoord?

We proberen alle vragen via de e-mail snel te beantwoorden. Algemene vragen beantwoorden we via deze FAQ. 

Welke categoriën krijgen er prijzen?

We hebben er voor gekozen alleen voor de categoriën 1 t/m 6 en G-renners een prijsuitreiking na elke wedstrijd te organiseren. Na de finale wedstrijd is er voor alle categoriën een prijsuitreiking voor het algemeen klassement (minstens 5 wedstrijden meegedaan)

De KNWU categoriën komen niet overeen met de Veluwse Wintercompetitie categoriën, hoe zit dat?

Dit klopt. Kijk voor onze categoriën op de pagina Categoriën. Het geboortejaar is bepalend, of je nu in januari of december bent geboren.

Moet je een transponder hebben om te rijden?

Ja. Op het stuurbordje dat je hebt besteld (kosten € 5,00) zitten één of twee chips op de achterzijde voor het tijdregistratiesysteem. Daarom is het ook aan te raden het bordje niet op de fiets te laten zitten als de fiets op een drager wordt vervoerd achter de auto. Door het klapperen kunnen de chips beschadigen.

Wat zijn de afstanden van de wedstrijden?

De wedstrijden worden niet op afstand maar op tijd. De tijden en duur van de wedstrijden zijn te vinden onder het tijdschema.

Hoeveel wedstrijden moet je rijden voor het mogen meedoen aan de finale?

De laatste wedstrijd is de finale. Je hoeft je niet te plaatsen voor deze laatste wedstrijd. Het wordt finale genoemd omdat daarna het eindklassement kan worden bepaald. De beste 5 uitslagen tellen mee voor dit klassement. Heb je 4 of minder wedstrijden gereden, dan kom je niet voor in het eindklassement.

Mogen E-bikes ook meedoen?

Nee, er is geen mogelijkheid om met een E-bike mee te doen.