Veelgestelde Vragen

Nieuws & Laatste update van deze site

Helaas hebben we moeten besluiten alle volgende wedstrijden van dit winterseizoen te annuleren. In de Kalender staat de uitleg.

Houd de Site en Facebook in de gaten.

 

 

Waarom worden mijn vragen via de mail niet beantwoord?

We proberen alle vragen via de mail snel te beantwoorden. Echter belanden de mails van info@mtb-competitie.nl nogal vaak in de SPAM van de ontvanger. Dus mocht wachten op antwoord check dan regelmatig je SPAM-box. We proberen dit probleem te verhelpen, in de tussentijd vragen we om jullie begrip. Overigens nemen we de antwoorden vaak op in deze lijst FAQ

 
Hoe zijn de Corona regels?

We volgen de regels opgesteld door de regering. 

 

Welke categoriën krijgen er prijzen

We hebben er voor gekozen alleen voor de categoriën 1 t/m 6 en G-renners een prijsuitreiking na elke wedstrijd te organiseren. Na de finale wedstrijd is er voor alle categoriën een prijsuitreiking voor het algemeen klassement (minstens 5 wedstrijden meegedaan)

 

De KNWU categoriën komen niet overeen met de Veluwse Wintercompetitie categoriën, hoe zit dat?

Dit klopt. Kijk voor onze categoriën op de pagina Competities. Het geboortejaar is bepalend, of je nu in januari of december bent geboren, het geboortejaar is bepalend.

 
 
Moet je een transponder hebben om te rijden?

Op het stuurbordje dat je hebt besteld bij ons (voor 5€) zitten twee chips op de achterzijde.

We gebruiken er voor de zekerheid twee en omdat het stuurbordje 9x gebruikt wordt en er dan één kan beschadigen door het gebruik, zonder gevolgen. Daarom is het ook aan te raden het bordje niet op de fiets te laten zitten als de fiets op de drager wordt vervoerd achter de auto. Door het klapperen kunnen de chips beschadigen.

 

Waar kan ik het tijdschema van de wedstrijden vinden?

Dat staat onder de pagina competities beetje onderaan onder de categoriën

 

Wat zijn de afstanden van de wedstrijden?

De wedstrijden worden niet op afstand ingedeeld maar op totaaltijd. De tijden van de wedstrijden zijn te vinden onder competities een beetje halverwege de pagina.

 
Wat voor kosten zijn er voor de competitie, per wedstrijd inschrijfgeld?

Om mee te kunnen doen aan één of meer wedstrijden heb je iig een stuurbordje nodig à € 5,00

Inschrijfgelden bedragen voor categorieën 1 tot en met 6 € 3,00 per wedstrijd en € 15,00 voor een passepartout voor alle wedstrijden. Voor categorieën 7 tot en met 13 € 6,00 per wedstrijd en € 25,00 voor een passpartout voor alle wedstrijden.

Daarboven zul je een wedstrijd/start/dag licentie van de KNWU of lidmaatschap van de NTFU nodig hebben.

Let er bij een dag-licentie van de KNWU wel op dat je voor elke dag dat je meedoet een aparte dag-licentie nodig hebt (de naam zegt het al: daglicentie). Voor volwassenen is dat dan telkens 6,00 € (U-19 4€, U-12 2€). Het is dus zeker in 2022 al snel gunstiger om een startlicentie aan te schaffen, die het hele kalenderjaar blijft gelden voor alle funklasse wedstrijden.

 

Hoeveel wedstrijden moet je rijden voor het mogen meedoen aan de finale?

De laatste wedstrijd is de finale. Je hoeft je niet te plaatsen voor deze laatste wedstrijd. Hij wordt finale genoemd omdat daarna het algemeen klassement kan worden bepaald. De beste 5 uitslagen tellen voor het klassement. Heb je 4 of minder wedstrijden gereden, dan kom je niet voor in het eind-klassement.

 

Mogen E-bikes ook meedoen?

Er is geen mogelijkheid om met een E-bike mee te doen